De pitch van 7000 miljard

Sam Altman, oprichter van Open AI droomt van een eigen chipfabriek. Onlangs ging hij langs diverse hoge regeringsfunctionarissen en andere topmensen met de vraag om 7.000 miljard dollar, zo lazen we gisteren in The Wall Street Journal.

Power

7.000 miljard heeft 12 nullen. Hoe kom je tot zo een bedrag? Het doet denken aan Dr. Evil in Austin Powers die na de schamele eis van 1 miljoen dollar een absurd hoog bedrag vraagt, hoongelach tot gevolg. Zou Altman ook de reactie krijgen: “Mister Altman this is 2024, that amount of money does not even exist…” En dan…à la Shark Tank, de vraag: what is your businesscase Sam?

“Zou Altman ook de reactie krijgen: “Mister Altman this is 2024, that amount of money does not even exist.....”

Hoe vraag je om zoveel geld?

Topman Altman wil een fundamenteel, technisch probleem aanpakken: het tekort aan geavanceerde computerchips, cruciaal voor AI. De behoefte aan krachtige chips is urgenter dan ooit. Processing power. We vragen ons dan af, hoe vráág je dan om zoveel geld? Wat was zijn power pitch?

Slidedeck van Sam

Stel je voor, Altman klikt zijn presentatie aan, de eerste slide is simpel, 7,000,000,000,000. Toehoorders kijken op van hun telefoon, er wordt gemompeld, voeten schuiven…. Dan zegt hij met een stalen gezicht: “Jullie vragen je waarschijnlijk af, is dat het bedrag dat we nodig hebben… of het aantal slides in de presentatie?” Altman gaat vastberaden verder: “Geen zorgen, ik hou het kort.” En dan BAM! kopt Altman de kern plots in: het super perspectief over de toekomst van AI en de cruciale rol van chips daarin. Of misschien heeft hij de noodzaak van zijn chipfabrieken met een eenvoudige vraag helder gekaderd. Kwam ie straight tot the point.

En petit comité

Nee, waarschijnlijk was het toch in een klein besloten gezelschap met een kop Kopi Luwak koffie, want business is gunnen. En misschien heeft Altman daar gezegd: “Dus, wie is er klaar om de toekomst te vormen?” Gewoon om het licht te houden….

 

Deel wat je vindt

Related Insights